Αριστερή Ριζοσπαστική Ενότητα Φυσικού-Ε.Α.Α.Κ.

Μένος Ενάντια στο Μηχανισμό

 • Φοιτητικές Εκλογές 2013

 • Πρόσφατα άρθρα

 • Η αφίσα της Α.Ρ.Ε.Φ.

 • Kατηγορίες

 • Νοέμβριος 2010
  Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
  « Οκτ.   Δεκ. »
   123456
  78910111213
  14151617181920
  21222324252627
  282930  
 • Αρχείο

 • Επικοινωνία

  Eπικοινωνήστε με το σχήμα είτε στο τραπεζάκι στη σχολή είτε στο rfeaak@gmail.com
 • Στατιστικά

  • 61,401 hits
 • Advertisements

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ Σ.Φ. ΦΥΣΙΚΟΥ Α.Π.Θ., 30/11/2010

Posted by arefeaak στο Νοέμβριος 30, 2010

Η περίοδος που διανύουμε χαρακτηρίζεται από μια μεγάλη σε ένταση και έκταση επίθεση σε θεμελιώδη δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων και της νεολαίας, η οποία έρχεται να αλλάξει ριζικά την καθημερινότητα μας. Ένα χρόνο διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και βλέπουμε να εφαρμόζεται η πιο αντιλαϊκή πολιτική μετά τη μεταπολίτευση. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ο μισητός από τους λαούς όλου του κόσμου οργανισμός, εγκαταστάθηκε επίσημα στην Ελλάδα στις 21 Απριλίου 2010 και μαζί του έφερε, σε συνεργασία με την ΕΕ, μια πραγματική χούντα.

Μέσα από τα απανωτά μέτρα που φέρνει το Μνημόνιο που υπέγραψε το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑΟΣ, και επί της ουσίας συναινεί η ΝΔ, διαλύονται τα εργασιακά-ασφαλιστικά-κοινωνικά δικαιώματα των εργαζομένων και της νεολαίας, το βιοτικό επίπεδο του λαού παίρνει τον κατήφορο, ξεπουλιέται ότι είχε απομείνει από το δημόσιο πλούτο (ΔΕΚΟ-συγκοινωνίες κλπ). Όλο και μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας βυθίζεται στη φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση. Πολλές επιχειρήσεις κλείνουν πετώντας στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους, η αγροτιά στην ύπαιθρο μαραζώνει, οι ουρές στον ΟΑΕΔ διογκώνονται. Όλα αυτά για να σωθεί το καπιταλιστικό σύστημα από την κατάρρευση και προκειμένου να συνεχίζει να πληρώνει το ελληνικό κράτος τους ευρωπαίους και λοιπούς τοκογλύφους. Παράλληλα, νέες θυσίες απαιτούνται για την αποπληρωμή του δημόσιου χρέους. Ο ελληνικός λαός ωστόσο δεν χρωστάει σε κανέναν ούτε και πρέπει να πληρώσει από την τσέπη του το χρέος που δημιούργησαν και συντήρησαν οι διάφορες κυβερνήσεις. Οι πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές δείξανε την αποστροφή του κόσμου προς τα κόμματα του κεφαλαίου στη χώρα, δείχνοντας πως δεν υπάρχει η κοινωνική συναίνεση για την πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση. Παρόλα αυτά, στις 15 Νοέμβρη ήρθε στην Ελλάδα η Τρόικα, με στόχο να πιέσει για νέο γύρο επίθεσης στα δικαιώματά μας, με το επικαιροποιημένο Μνημόνιο και το νέο προυποπολογισμό ο οποίος μειώνει κατά πολύ το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων.

Τα μέτρα τα οποία παίρνονται και προβλέπονται από το Μνημόνιο της Τρόικας, μέσω του λεγόμενου Προγράμματος Σταθερότητας, ουσιαστικά υποθηκεύουν το λαό και τη χώρα στα αρπακτικά του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου αφού:

 • Περικόπτονται οι μισθοί (καταργείται ο 13ος και 14ος στο δημόσιο, ενώ θα ακολουθήσει και ο ιδιωτικός τομέας), περικόπτονται διάφορα επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων, επί της ουσίας φέρνουν ονομαστική μείωση των αποδοχών που παίρνει ένας εργαζόμενος.
 • Περικόπτονται οι δημόσιες δαπάνες (υγεία, παιδεία κτλ). Είναι χαρακτηριστική η μείωση σε ποσοστό 43% στην χρηματοδότηση των ΑΕΙ ΤΕΙ.
 • Αυξάνεται συνεχώς ο ΦΠΑ και επιβάλλονται νέοι φόροι ειδικής κατανάλωσης σε βασικά καταναλωτικά είδη. Προϊόντα που αποτελούν τα στοιχειώδη για τη διαβίωση ενός ανθρώπου, τρόφιμα και ποτά, το πετρέλαιο θέρμανσης, τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ εκτινάσσονται στα ύψη.
 • Διαλύονται οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (ΣΣΕ) που καθόριζαν ένα ελάχιστο όριο για τις αποδοχές ενός εργαζομένου, και ουσιαστικά πλέον ο καθένας διαπραγματεύεται ατομικά με τον εργοδότη του, κάνοντας καθεστώς και επεκτείνοντας σε όλο και περισσότερα επαγγέλματα τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Παράλληλα, νομιμοποιείται η παιδική εργασία η οποία ονομάζεται «μαθητεία», με υπογραφή σύμβασης στο 80% του βασικού μισθού, δηλαδή 592€!
 • Μειώνονται οι συντάξεις, ανεβαίνουν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, πολλά επαγγέλματα βγαίνουν από τη λίστα με τα βαρέα και ανθυγιεινά, ενώ πλέον το να σου κολλάνε τα απαραίτητα ένσημα μοιάζει να ανήκει στο παρελθόν. Αυξάνονται οι εισφορές των εργαζομένων προς τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ η επερχόμενη συγχώνευσή τους θα συμπιέσει προς τα κάτω τα ασφαλιστικά δικαιώματα. Το δικαίωμα στην δωρεάν περίθαλψη αμφισβητείται αφού συνεχώς βγαίνουν από τις σχετικές λίστες ιατρικές εξετάσεις, ενώ σε λίγο για να πηγαίνεις στο νοσοκομείο «εκτός ωραρίου», θα πρέπει να πληρώνεις!

 

Στην υπηρεσία του Μνημονίου και της Τρόικας τάσσονται και άλλα μέτρα όπως ιδιωτικοποιήσεις των Δημόσιων Οργανισμών (ΔΕΗ-ΟΤΕ-ΕΥΑΘ-ΟΣΕ κλπ), ενώ το πάγωμα των προσλήψεων στο δημόσιο δημιουργεί τεράστια κενά στη λειτουργία των όποιων υποδομών κοινωνικού κράτους έχουν απομείνει, αφού κάθε 5 εργαζόμενους που παίρνουν σύνταξη μόνο 1 προσλαμβάνεται.

 

Ο ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΕΙ-ΤΕΙ ΔΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Έκφραση αυτής της πολιτικής αποτελεί και η σαρωτική μεταρρύθμιση στην εκπαίδευση που έρχεται να αλλάξει πλήρως το τοπίο από το Νηπιαγωγείο μέχρι το Πανεπιστήμιο. Το «νέο σχολείο» της Διαμαντοπούλου που κατεβάζει την ύλη σε όλο και χαμηλότερες τάξεις, εισάγει την ξένη γλώσσα στην πρώτη δημοτικού και θεσπίζει τα ενιαία λύκεια των εξαντλητικών 8ώρων και των συνεχών αξιολογήσεων. Εισάγει το «προπαρασκευαστικό έτος» στα ΑΕΙ-ΤΕΙ, το οποίο θα αποτελεί ένα έτος εξοντωτικής δοκιμασίας-αξιολόγησης για κάθε υποψήφιο μελλοντικό σπουδαστή, που είτε θα καταφέρνει να εισαχθεί στη σχολή της επιλογής του, είτε θα απορρίπτεται και τα καταφεύγει στη μεταλυκειακή σούπα των διαφόρων κολλεγίων, ΙΕΚ, κλπ.

Και κάπου εδώ έρχεται να συμπληρώσει το τοπίο ο νέος νόμος για τα ΑΕΙ-ΤΕΙ, ο οποίος θα κατατεθεί προς ψήφιση σε λίγους μήνες. Όπως δήλωσε η υπουργός παιδείας «δε θα αποτελεί μια επιδερμική αλλαγή», αλλά θα μεταρρυθμίζει ολοκληρωτικά το τοπίο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ώστε να την αντιστοιχίζει πλήρως στις ανάγκες της αγοράς. Ο νέος απόφοιτος που θέλουν να δημιουργήσουν θα προετοιμάζεται από νωρίς για το μέλλον του «ανασφαλή-ευάλωτου-ελαστικού εργαζομένου» που του ετοιμάζουν. Μια σειρά από προτάσεις έχουν πέσει στο τραπέζι του διαλόγου που κινούνται στις παρακάτω βασικές κατευθύνσεις:

 • Διαλύεται το πτυχίο. Πλέον και επίσημα θα αντιστοιχηθεί σε έναν αριθμό πιστωτικών μονάδων που θα συλλέγονται στον ατομικό φάκελο σπουδών. Αυτός ο αριθμός θα εξαρτάται από την επιλογή της διαδρομής του κάθε φοιτητή, αφού καταργείται το ενιαίο πρόγραμμα σπουδών κάθε τμήματος και αντικαθίσταται από πακέτα μαθημάτων, και φυσικά δεν θα μιλούμε πια για ενιαίο πτυχίο ως τη μόνη προϋπόθεση για δουλειά, αλλά για ένα πιστοποιητικό που δε θα εξασφαλίζει κανένα εργασιακό δικαίωμα παρά θα οδηγεί σε ατομική διαπραγμάτευση με τον εργοδότη στο πλαίσιο ενός άκρατου ανταγωνισμού.
 • Κατεβαίνουν ακόμα περισσότερο τα όρια φοίτησης, ενώ παράλληλα εισάγονται οι κύκλοι σπουδών και μπαίνει όριο στην δυνατότητα επανεξέτασης των μαθημάτων. Οι εξεταστικές καθίστανται υποχρεωτικές, ενώ οι διαλέξεις θα γίνονται σε ολιγομελή τμήματα, με υποχρεωτικές παρακολουθήσεις, παράδοση εργασιών και συνεχή αξιολόγηση μες στα μαθήματα.
 • Εξαφανίζονται και τα τελευταία ψήγματα Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας με τη θέσπιση της «κάρτας φοιτητή». Για όσους φοιτητές δεν είναι κάτω από το όριο της φτώχειας (και σε λίγο καιρό για όλους) καταργούνται η δωρεάν σίτιση στη λέσχη, η διαμονή στις εστίες και όσον αφορά τα βιβλία, γίνονται ηλεκτρονικά και έτσι όποιος το θέλει σε έντυπη μορφή θα πρέπει να πληρώσει. Επίσης, προτείνονται εξέταστρα, δηλαδή για να ξαναδώσεις ένα μάθημα θα πληρώνεις «ένα συμβολικό ποσό», ενώ μπαίνουμε στην τελική ευθεία για την εισαγωγή διδάκτρων. Σαν διέξοδος στην ασφυκτική πίεση στις τσέπες των σπουδαστών και των οικογενειών τους προτείνονται τα «φοιτητοδάνεια».
 • Αξιολόγηση-χρηματοδότηση των πανεπιστημίων. Η αξιολόγηση θα συνδέεται άμεσα με τη χρηματοδότηση των πανεπιστημίων, καθώς ένα ίδρυμα για να συνεχίσει να χρηματοδοτείται θα πρέπει να πληρούνται τα κριτήρια που θα ορίζει μια επιτροπή αξιολόγησης αποτελούμενη από μέλη του ΣΕΒ αλλά και μέλη άλλων επιχειρήσεων διεθνώς. Προφανώς η απουσία φοιτητικού συνδικαλισμού, γενικών συνελεύσεων, καταλήψεων αλλά και η εφαρμογή της αντιμεταρρύθμισης θα είναι μερικά από τα κριτήρια τους.
 • Θεσπίζονται τα «κέντρα αριστείας» όπου θα εισάγονται, με όλα τα προνόμια που αυτός ο διαχωρισμός συνεπάγεται, τα «κεφάλια», η «ελίτ» της σπουδάζουσας νεολαίας που θα καλύπτει τις βασικές ανάγκες του ντόπιου, και κυρίως του ξένου κεφαλαίου.
 • Την ίδια στιγμή ποινικοποιούνται οι αγώνες. Βαφτίζεται «παράνομο» οτιδήποτε «διαταράσσει την εύρυθμη λειτουργία της σχολής», ενώ πρυτάνεις καλούνται να εφαρμόσουν αυστηρά το νόμο για το άσυλο. Η συζήτηση για το αν οι συνελεύσεις είναι παράνομες έχει ανοίξει και μέλλει να προχωρήσει προς την απαγόρευση τους.
 • Διαλύονται τα εκλεγμένα πρυτανικά συμβούλια και αντικαθίστανται από Διοικητικά Συμβούλια με απευθείας διορισμένους πρυτάνεις (όπως στη χούντα), αξιολογητές και managers που θα εκπροσωπούν την αγορά. Αυτά τα νέα συμβούλια θα είναι υπεύθυνα για τη διοίκηση του κάθε πανεπιστημιακού ιδρύματος και την επιβολή των μεταρρυθμίσεων σε αυτό. Εδώ όμως γίνεται άλλο ένα βήμα σύνδεσης του πανεπιστημίου με τις επιχειρήσεις, καθώς θα έρχεται πρύτανης manager από το εξωτερικό (ο οποίος δεν θα είναι μέλος της πανεπιστημιακής κοινότητας αλλά κάποια «σημαίνουσα προσωπικότητα» της κοινωνίας), με σκοπό να πιέσει για την εισαγωγή ιδιωτικο-οικονομικών κριτηρίων στο τρόπο λειτουργίας των ιδρυμάτων.

Επειδή η αστική τάξη γνωρίζει πως τα μέτρα αυτά θα προκαλέσουν κοινωνικές αντιδράσεις, θωρακίζει το κράτος της δημιουργώντας ένα ακόμα πιο αντιδημοκρατικό θεσμικό πλαίσιο, με απαγορεύσεις απεργιών, επιτάξεις απεργών (βλ. φορτηγατζήδες), ενώ διώκει με τον αναθεωρημένο τρομονόμο τη «βίαιη» συνδικαλιστική δράση. Παράλληλα επιστρατεύει πολιτικά τους απεργούς ναυτεργάτες, οι οποίοι διεξάγουν ένα δίκαιο αγώνα για τα αιτήματα τους. Χαρακτηριστικό είναι ότι πραγματοποιούνται διάφορες ασκήσεις του ελληνικού στρατού σε αποστολές και ρόλους εσωτερικής κατασταλτικής δύναμης ενάντια στις διαδηλώσεις του «εχθρού λαού». Ακόμα και η αστική τους δημοκρατία, που όλο και περισσότερο ξεφτίζει στα μάτια του κόσμου, βαδίζει προς πιο αντιδραστικά μονοπάτια αφού για τη ψήφιση νέων μέτρων πλέον απαιτείται απλά η επικύρωσή απευθείας από τον Υπουργό Οικονομίας και όχι από το κοινοβούλιο.

 

Το μαύρο μέλλον που ετοιμάζουν στη γενιά μας ανατρέπεται μόνο με μαζικούς, παρατεταμένους, ανυποχώρητους αγώνες. Οι φοιτητές πρέπει μέσα από τους συλλόγους και τις γενικές τους συνελεύσεις να ξεσηκωθούμε ενάντια στα μέτρα που φέρνει το μνημόνιο στα πανεπιστήμια, ενάντια στο νέο νόμο πλαίσιο και να παλέψουμε στο πλευρό της λαϊκής αντίστασης ενάντια στην πολιτική που ρημάζει τα δικαιώματα και της κατακτήσεις ολόκληρων δεκαετιών. Να οικοδομήσουμε ένα κίνημα ανατρεπτικό με διεκδικήσεις στην βάση των αναγκών μας, ένα κίνημα που θα πετύχει την σύνδεση των αγώνων σε παιδεία και εργασία μέσα από οριζόντιο συντονισμό. Με μαζικές κινητοποιήσεις και καταλήψεις να παραλύσουμε την χώρα, να χαλάσουμε το «ήρεμο» κλίμα που θέλουν να επιβάλουν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ που ουσιαστικά συναινούν στην αντιλαϊκή επίθεση και συντάσσονται με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αρνούμενες να καλέσουν απεργία.

 

Η 6η Δεκέμβρη μπορεί να αποτελέσει συνέχεια των κινητοποιήσεων του προηγούμενου διαστήματος. Το ξέσπασμα της νεολαίας πριν δύο χρόνια, ανέδειξε τα αδιέξοδα του συστήματος, που φτάνει στο σημείο να δολοφονεί εν ψυχρώ προκειμένου να διασφαλίσει την κυριαρχία του. Όμως από την άλλη ανέδειξε και τις μεγάλες δυνατότητες της γενιάς μας να αγωνίζεται, να εξεγείρεται και να διεκδικεί το δικαίωμα της στη ζωή. Στον ίδιο δρόμο πρέπει να συνεχίσουμε κάνοντας κάλεσμα για κοινό αγώνα στους μαθητές, τους εργαζόμενους, ολόκληρη την κοινωνία, όχι να «γιορτάσει» μια επέτειο, αλλά να αποδείξει πως δεν υποτάσσεται στο μαύρο μέλλον που της ετοιμάζουν.

 

Παλεύουμε για:

 

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΕΙ-ΤΕΙ

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ – ΕΝΙΑΙΑ ΠΤΥΧΙΑ ΩΣ ΜΟΝΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ- ΚΑΜΙΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ

 • Πτυχίο χωρίς ειδικεύσεις και διασπάσεις, ως μόνη προϋπόθεση για δουλειά και την διεκδίκηση καλύτερων όρων εργασίας, κατάργηση των κατευθύνσεων.
 • Σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες: δωρεάν σίτιση, στέγαση, συγγράμματα, μεταφορές για όλους τους φοιτητές.
 • Ανθρώπινους ρυθμούς σπουδών.
 • Καμία επιχειρηματική δραστηριότητα μέσα στα πανεπιστήμια.
 • Κατάργηση του προεδρικού διατάγματος για τα συγγράμματα και του εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας για τα ΑΕΙ-ΤΕΙ.
 • Κατάργηση του νόμου πλαίσιο και των νόμων για την αξιολόγηση, ΙΔΒΕ-ΔΟΑΤΑΠ. Καμία αντιδραστική αναθεώρηση του συντάγματος.
 • Κατάργηση της κοινοτικής οδηγίας 36/05. Κατάργηση κάθε μορφής ιδιωτικής εκπαίδευσης
 • Απεμπλοκή από τον ΚΕΧΑΕ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ.

  • Κατάργηση της δράσης των εργολάβων σε ΑΕΙ-ΤΕΙ .
  • Καμία επαναδιαπραγμάτευση-καμιά κατάργηση του ασύλου
  • Όχι στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης
  • Κάτω τα χέρια από τους δημόσιους-κοινόχρηστους χώρους

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ. ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ, ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

  • Κατάργηση του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης.
  • ΡΗΞΗ με την πολιτική της ΕΕ
  • Απεμπλοκή από κάθε καπιταλιστικό-ιμπεριαλιστικό μηχανισμό.
  • Πλήρης δημόσια καθολική κοινωνική ασφάλιση για όλους (ανεξάρτητα τη μορφή της μισθωτής σχέσης, την εργασίας στο δημόσιο ιδιωτικό τομέα, την ηλικία κτλ)
  • Δημόσια και δωρεάν υγειονομική κάλυψη και περίθαλψη για όλους
  • Κατάργηση των όλων των αντιασφαλιστικών νόμων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.

 

ΝΑ ΑΠΕΜΠΛΑΚΕΙ Η ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

Στη βάση της υλοποίησης αυτής της πολιτικής κατεύθυνσης προχωράμε σε:

 

 • Σύσταση ανοιχτής συντονιστικής επιτροπής για την υλοποίηση της απόφασης του Συλλόγου, υπόλογης σε αυτόν
 • Μαζική Παράσταση στη Σύγκλητο την Τετάρτη 1/12, 9:00 με στόχο το μπλοκάρισμα της διαδικασίας
 • Συμμετοχή στη φοιτητική διαδήλωση της Πέμπτης 2/12 με συγκέντρωση στο Πολυτεχνείο ΑΠΘ στις 12:00
 • Συμμετοχή στην πανελλαδική πορεία που καλείται στην Αθήνα και το πανελλαδικό συντονιστικό γενικών συνελεύσεων την Πέμπτη 2/12 στις 12:00 στα Προπύλαια
 • Κατάληψη της σχολής Πέμπτη 2, Παρασκευή 3 και Δευτέρα 6 Δεκέμβρη
 • Συμμετοχή στη παλλαϊκή διαδήλωση τη Δευτέρα 6/12, 17:00,
 • Νέα Γενική Συνέλευση την Πέμπτη 9/12
 • Συντονισμό με άλλους συλλόγους που κινούνται σε ανάλογη πολιτική κατεύθυνση
 • Μαζική παράσταση στο επόμενο τμήμα για τη διεκδίκηση εξεταστικής 4 εβδομάδων
 • Μαζική παράσταση στην κοσμητεία την Παρασκευή 3/12 με συνάντηση στις 12:00 στο φυσικό, για το θέμα τον ραμπών που είναι αναγκαίο τα τοποθετηθούν στη σχολή για την ευκολότερη πρόσβαση ατόμων με αναπηρίες.
Advertisements

2 Σχόλια to “ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ Σ.Φ. ΦΥΣΙΚΟΥ Α.Π.Θ., 30/11/2010”

 1. Xristos_P said

  Τώρα αν το σχόλιό μου αναφέρει ότι είστε ας πούμε, τουλάχιστον γραφικοί, κ ότι επί 9 χρόνια που είμαι στη σχολή, κ άλλα τόσα που ξέρω τι γίνεται, σαν παράταξη (όπως όλες ανεξαιρέτως οι παρατάξεις) μόνο δεινά έχετε να προσφέρετε, θα το αναρτήσετε το σχόλιο?????
  40 χρόνια τα ίδια κενά, ανούσια, υποκινούμενα αερόλογα είστε….Κατεβάζετε κ πλαίσια τρομάρα σας…
  Πείτε μας τόσα χρόνια που «ψηφίζουν» οι φοιτητές, (δηλαδή το 7% από αυτούς, όσοι έμειναν στις συνελεύσεις κ αντέχουν ακόμα τις ίδιες γλοιώδης φάτσες) τα πλαίσιά σας τι καταφέρατε? ?
  Αν βρείτε κάτι σοβαρό να μου πείτε, κ όχι καμια μπαρούφα του τύπου δεν πέρασε το άρθρο 16, ή προασπισθήκαμε τα συμφέροντα των φοιτητών (χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα), μαζί σας από αύριο εγώ στον αγώνα.
  Ένα μόνο, δεν θέλω παραπάνω.

 2. H_K said

  Κοίτα. Ως ένα σημείο έχεις δίκιο, αλλά αφού δε θέλεις κάτι μεγάλο, τρανό ή οτιδήποτε άλλο που θα σου φανεί αστείο, το ότι απο ένα σημείο και μετά, αν δεν κάνω λάθος απο το 2005, σταμάτησαν οι φοιτητές να πληρώνουν τις ποδιές τους για το εργαστήριο της Χημείας, αποτέλεσμα δράσης κάποιων γραφικών είναι. Μπορώ να σου αναφέρω κι άλλα και απο άλλες σχολές με δράσεις γραφικών.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: