Αριστερή Ριζοσπαστική Ενότητα Φυσικού-Ε.Α.Α.Κ.

Μένος Ενάντια στο Μηχανισμό

 • Φοιτητικές Εκλογές 2013

 • Πρόσφατα άρθρα

 • Η αφίσα της Α.Ρ.Ε.Φ.

 • Kατηγορίες

 • Μαΐου 2010
  Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
  « Απρ.   Οκτ. »
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  3031  
 • Αρχείο

 • Επικοινωνία

  Eπικοινωνήστε με το σχήμα είτε στο τραπεζάκι στη σχολή είτε στο rfeaak@gmail.com
 • Στατιστικά

  • 61,401 hits
 • Advertisements

ΑΠΟΦΑΣΗ της Γενικής Συνέλευσης του Σ.Φ. Φυσικού Α.Π.Θ.

Posted by arefeaak στο Μαΐου 4, 2010

Στη συνέλευση συμμετείχαν 100 συνάδελφοι. Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Α.Ρ.Ε.Φ.-Ε.Α.Α.Κ., Σ.Σ.Π.: 46

Αγωνιστικές Κινίσεις, ΑΡ.ΕΝ, Α.Π.Φ.: 29

Επιτροπή Αγώνα(Π.Κ.Σ.): 25

ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ΚΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ

Μόλις έξι μήνες μετά τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές και το ΠΑΣΟΚ ηγείται της μεγαλύτερης αστικής επίθεσης στη χώρα από τη μεταπολίτευση. Η «αξιοκρατία- διαφάνεια», η «πράσινη οικονομία», «η κοινωνική δικαιοσύνη» που προβάλλονταν αρχικά καταρρέουν πλέον μπροστά στη σταυροφορία ενάντια στα δικαιώματα της κοινωνικής πλειοψηφίας, στην οποία συμπράττουν ΝΔ– ΛΑΟΣ. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ο μισητός από τους λαούς όλου του κόσμου οργανισμός των ιμπεριαλιστών, εγκαταστάθηκε επίσημα στην Ελλάδα στις 21 Απριλίου και μαζί του έφερε, μέσω της ΕΕ, μια πραγματική χούντα. Προκειμένου να σωθεί το καπιταλιστικό σύστημα από την κατάρρευση και προκειμένου να συνεχίζει να πληρώνει το ελληνικό κράτος τους ευρωπαίους και λοιπούς τοκογλύφους, το ΔΝΤ ήρθε εδώ έπειτα από κάλεσμα των δοσίλογων του ΠΑΣΟΚ. Το ΔΝΤ και η ΕΕ έχουν αποφασίσει:

α) Αύξηση του ΦΠΑ από το 21% στο 23%

β) Κατάργηση 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης. Μείωση των συντάξεων.

γ) Κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας στην πράξη, μέσω της απαγόρευσης μονομερούς πρόσβασης στη διαιτησία. Αυτό σημαίνει ότι θα γίνουμε κάτι χειρότερο από δουλοπάροικοι: χωρίς μισθό, χωρίς ασφάλιση, χωρίς ωράριο, χωρίς τίποτα απολύτως.

δ) Αύξηση ορίου απολύσεων από 2% στο 4% και κατάργηση-μείωση αποζημίωσης απόλυσης.

ε) Απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, μόνιμων, αορίστου και συμβασιούχων του δημοσίου.

στ) Κάθετη μείωση-κατάργηση δαπανών για την υγεία, τα ασφαλιστικά ταμεία και την παιδεία. Κάθετη πτώση δημοσίων δαπανών. Επίσπευση της εξίσωσης ορίων συνταξιοδότησης ανδρών-γυναικών.

ζ) Εγκαθίδρυση ενός αυταρχικού και σκληρού αστυνομικού κράτους που θα επιχειρήσει να απαγορεύσει το συνδικαλισμό και την αντίσταση κάθε είδους.

Αυτά τα μέτρα δεν πρόκειται να φέρουν καμία «ανάπτυξη» ή «ανάκαμψη» και πρόκειται να οξύνουν την κρίση ακόμη περισσότερο, ολοκληρώνοντας την καταστροφή της ελληνικής οικονομίας, όπως έγινε και στις υπόλοιπες χώρες απ’ όπου πέρασε το ΔΝΤ.. Προμηνύουν αντίστοιχα ή και χειρότερα μέτρα στον ιδιωτικό τομέα. Είναι ιστορικής σημασίας αντιδραστικές ανατροπές. Δεν αφορούν μόνο οικονομικές θυσίες ούτε απλώς αφαίρεση κάποιων κατακτήσεων. Η επίθεση και με το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης δεν εστιάζεται μόνο στο να πληρώσουν την κρίση οι εργαζόμενοι αλλά έχει πιο βαθιές και συνολικές διαστάσεις. Την ίδια στιγμή που οι πάντες προστάζουν την ανάγκη για θυσίες από όλους, το μεγάλο κεφάλαιο, η εκκλησία, οι off shore εταιρίες παραμένουν αλώβητες, από την «ισχυρή Ελλάδα» που αυξάνει τους πολεμικούς εξοπλισμούς και διατηρεί στρατεύματα κατοχής εκτός συνόρων. Το νομοσχέδιο για τους μετανάστες δε δίνει κανένα πραγματικό δικαίωμα. Το πρόγραμμα Καλλικράτης που προωθεί η κυβέρνηση δεν είναι τίποτα περισσότερο από την προσαρμογή του διοικητικού συστήματος στις απαιτήσεις της αντεργατικής επίθεσης.

Τα μέτρα αυτά δεν επιβάλλονται στις ελληνικές κυβερνήσεις, όπως προβάλλεται από τα κυβερνητικά επιτελεία και την καθεστωτική αριστερά, από εξωτερικές δυνάμεις όπως η ΕΕ και το ΔΝΤ μέσω των διάφορων μηχανισμών στήριξης, αλλά στην ουσία πρόκειται για τον δρόμο βιασμού της εργατικής τάξης που βαδίζει το ελληνικό και ξένο κεφάλαιο, τόσο σε περιόδους ανάπτυξης όσο και σε περιόδους κρίσης. Το ΔΝΤ δεν κλήθηκε από το ΠΑΣΟΚ μέσω της ΕΕ για να σώσει την ελληνική οικονομία από τους κερδοσκόπους και τις «επιθέσεις των αγορών». Αντίθετα, έχει έρθει σαν εκπρόσωπος όλων αυτών, με στόχο να διασφαλίσει, με κάθε τρόπο, τους δανειστές του ελληνικού δημοσίου. Η αιτία της προσφυγής στο ΔΝΤ δεν είναι άλλη από την πλήρη χρεοκοπία της ελληνικής οικονομίας Δεν είναι μόνο οι περικοπές μισθών και συντάξεων, οι αυξήσεις των ορίων συνταξιοδότησης, η αύξηση της φορολογίας ,αλλά συνολικότερα μια πολιτική στρατηγικών επιδιώξεων του κεφαλαίου ώστε αυτό όχι μόνο να υπερβεί την κρίση του ,αλλά και να εδραιώσει την πλήρη κυριαρχία του σε κάθε πτυχή της ζωής .Πρόκειται λοιπόν για μια σειρά βαθιών μεταρρυθμίσεων με χαρακτήρα μόνιμο που επιφέρουν ποιοτικές αλλαγές σε εκπαίδευση και εργασία, στοχεύοντας στην περαιτέρω εισχώρηση των νόμων της αγοράς σε κάθε κοινωνικό χώρο(βλ. πανεπιστήμιο και επιχειρήσεις σε αυτό), στη διαμόρφωση ενός νέου μοντέλου εργαζόμενου με επισφαλείς σχέσεις εργασίας και κανένα δικαίωμα στις συλλογικές διεκδικήσεις.

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ

ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΩΝ

Παράλληλα, βλέπουμε να μαίνεται η επίθεση στην εκπαίδευση βάση των επιταγών της Μπολόνια, που στην Ελλάδα είχε καθυστερήσει σημαντικά εξαιτίας του μαχητικού φοιτητικού κινήματος του 06-07. Από τη δεκαετία του ’90 έχει ξεκινήσει η μεταρρύθμιση στα πανεπιστήμια η οποία αποσκοπεί στη διαμόρφωση του νέου μοντέλου εργαζομένου. Ενός εργαζομένου αναλώσιμου στην αγορά εργασίας, ο οποίος θα είναι αναγκασμένος να τρέχει από εκπαιδευτήριο, σε εκπαιδευτήριο (Ινστιτούτα Δία Βίου Εκπαίδευσης) προκειμένου να επανακαταρτιστεί, με περιορισμένα επαγγελματικά και εργασιακά δικαιώματα. Ο Εθνικός Φορέας Πιστοποίησης και το Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων που ετοιμάζουν στα πρότυπα του Ευρωπαϊκού, είναι ακριβώς η εμπέδωση της λογικής της Μπολόνια, αλλάζοντας συνολικά τον τρόπο που κατοχυρώνονται και πιστοποιούνται τα εργασιακά και επαγγελματικά δικαιώματα. Κατατάσσει την εκπαίδευση σε 8 βαθμίδες και πιστοποιεί τον κάθε υποψήφιο εργαζόμενο βάση τριών κριτηρίων: γνώση(πχ. πτυχίο), δεξιότητα(πχ. παρακολούθηση σεμιναρίου), ικανότητα(πχ. ξένη γλώσσα). Η μάχη μεταφέρεται στο μετα– φοιτητικό επίπεδο ενώ γίνεται ξεκάθαρο ότι το πτυχίο δεν αποτελεί μοναδικό προαπαιτούμενο για εύρεση εργασίας. Το ΕΠΠ αξιολογεί πιο έντονα και αντιδραστικά από την αξιολόγηση, κατακερματίζει κάθε έννοια συλλογικού δικαιώματος και διεκδίκησης προβάλλοντας ως μοναδική λύση τον ατομικό δρόμο, απαξιώνει την αξία των πτυχίων, αποσυνδέοντάς τα από τα εργασιακά και επαγγελματικά δικαιώματα. Άμεσος στόχος της κυβέρνησης είναι και η προώθηση του πολυνομοσχεδίου για το νέο σχολείο που χειροτερεύει το καθεστώς πρόσληψης για τον εκπαιδευτικό, καθιστά αναγκαία την παιδαγωγική επάρκεια η οποία θα παρέχεται με διάφορους τρόπους ακόμα και για τη συμμετοχή σε διαγωνισμό ΑΣΕΠ. Αποδυναμώνεται έτσι πλήρως η ισχύς του πτυχίου αφού αυτό όχι μόνο δεν αποτελεί μόνη προϋπόθεση για δουλειά αλλά ακόμα περισσότερο δεν αποτελεί προϋπόθεση ούτε για εξετάσεις. Καθιερώνει το θεσμό του δόκιμου εκπαιδευτικού, επιβάλλει ΑΣΕΠ ακόμα και για την ωρομισθία κτλ. Ακόμα το πολυνομοσχέδιο ρυθμίζει τη λειτουργία των ΚΕΣ ώστε επιτέλους η Ελλάδα να συμμορφωθεί με τις επιταγές της ΕΕ ,ενώ ταυτόχρονα προωθεί και πτυχές του νόμου πλαίσιου όπως πχ το ηλεκτρονικό σύγγραμμα.

Επιπλέον η αξιολόγηση των ιδιωτικοοικονομικών κριτηρίων, που πλέον πλασάρονται από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ως ακαδημαϊκά, επιβάλλουν στο πανεπιστήμιο τη στενότερη σύνδεσή του με τις ανάγκες της αγοράς. Η συνθήκη της Μπολόνια διασπά τα πτυχία και τα προγράμματα σπουδών σε δύο κύκλους, στα πρότυπα του αγγλοσαξονικού μοντέλου, και μαζί με την κοινοτική οδηγία για τα ΚΕΣ και επιτείνει τον πολυκατακερματισμό της νεολαίας. Τέλος ο νόμος πλαίσιο και η εξειδίκευσή του, ο πρότυπος εσωτερικός κανονισμός, έρχονται να επιβάλλουν ένα ασφυκτικό ακαδημαϊκό πλαίσιο εσωτερικής ζωής στα πανεπιστήμια. Ένα πλαίσιο στο οποίο το μόνο που χωράει είναι η εκπαιδευτική κι η ερευνητική διαδικασία(βλ. αλλαγή του ορισμού και του χαρακτήρα του ασύλου, πειθαρχικά συμβούλια, διαγραφές φοιτητών, ασφυκτικά προγράμματα εξεταστικών κλπ). Θέλουμε ενιαίο πτυχίο που θα κατοχυρώνει όλα τα επαγγελματικά και εργασιακά δικαιώματα επ’αυτού. Διεκδικούμε έτσι την εξασφάλιση, χωρίς καμία διαπραγμάτευση, της εργατικής δύναμης του σημερινού φοιτητή-αυριανού εργαζόμενου. Διεκδικούμε τελικά τη συλλογική εποπτεία και έλεγχο της παραγωγής από τους εργαζόμενους με κατεύθυνση και κριτήριο όχι άλλες από τις συλλογικές ανάγκες.

Στο πλαίσιο των παραπάνω μεταρυθμίσεων και πλήρως εναρμονισμένο με αυτές είναι και το νέο Πρόγραμμα Σπουδών του Φυσικού. Το προσχέδιο που έχει παρουσιαστεί προβλέπει μεταξύ άλλων την ύπαρξη 2 προπτυχιακών κατευθύνσεων οι οποίες διαχωρίζονται όχι βάση του επιστημονικού πεδίου, αλλά βάση της μεθοδολογίας και της χρησιμότητας της γνώσης σε εφαρμοσμένη και σε θεωρητική. Εκτός από το γεγονός, λοιπόν, ότι ανοίγει ο δρόμος στο σπάσιμο του πτυχίου σε 2 κύκλους σπουδών, βλέπουμε εντός του πτυχίου το διαχωρισμό τεχνικής και θεωρητικής γνώσης, καθώς και μελλοντική διάσπαση των εργασιακών δικαιωμάτων. Επίσης, ενώ φαινομενικά τα μαθήματα μειώνονται, ουσιαστικά συμπτύσονται μεγεθύνοντας την ύλη του εξαμήνου και εντατικοποιώντας ακόμα περισσότερο τις σπουδές μας. Ο Σύλλογος δε θα πρέπει να πέσει στην παγίδα του «διαλόγου» με το Τμήμα για το Π.Σ. βασιζόμενος στην ύλη ή τον αριθμό των μαθημάτων. Θα πρέπει να ανοίξει κουβέντα για τον κοινωνικό ρόλο του Φυσικού και της έρευνας, εάν και κατά πόσο η γνώση που παίρνουμε εξυπηρετεί τις κοινωνικές ανάγκες ή μας προετοιμάζει για να αποτελέσουμε τα άψυχα γρανάζια της καπιταλιστικής μηχανής. Τελικά, για ποια Εκπαίδευση, Πανεπιστήμιο, Κοινωνία θέλουμε να παλεύει το Φοιτητικό κίνημα;

ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ ΠΟΥ ΚΟΥΡΕΛΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ

Στην παραπάνω συγκυρία και εν΄ όψη των νέων σφοδρών αντιλαϊκών μέτρων που θα προωθηθούν από κυβέρνηση- Ε.Ε.- Δ.Ν.Τ.- Κεφάλαιο, η απάντηση εργαζομένων και νεολαίας πρέπει να είναι ο δρόμος της απο κοινού διεκδίκησης των καλύτερων συνθηκών ζωής, της βελτίωσης των υλικών συνθηκών διαβίωσης σε μια ενιαία πορεία ανατροπής αυτού του συστήματος. Απάντηση μπορεί να είναι μόνο η κατάργηση του χρυσοπληρωμένου χρέους των 300 και άνω δις. Ευρώ. Καμία συμβιβαστική λύση για επαναδιαπραγμάτευση και μερική αποπληρωμή του. Ο λαός δε χρωστάει τίποτα! Θα πρέπει να κρατήσει στάση απειθαρχίας στις οδηγίες-εντολές Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ. και να απαιτήσει έξοδο από κάθε καπιταλιστικό σχηματισμό απο εργατική σκοπιά. Να αγωνιστεί για την άμεση και ριζική μείωση των ιμπεριαλιστικών, στρατιωτικών δαπανών (4,8% του Α.Ε.Π.) και για μείωση του χρόνου εργασίας, αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, ολόπλευρη προστασία των ανέργων, τη δημόσια και δωρεάν Παιδεία-Υγεία-Πρόνοια και Κοινωνική ασφάλιση.

Το εργατικό κίνημα, με τους φοιτητές στο πλάι του θα πρέπει να γυρίσει την πλάτη του στην ξεπουλημένη συνδικαλιστική γραφειοκρατία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, που ο ρόλος τους δεν είναι άλλος από αυτόν του κυματοθραύστη των λαϊκών αντιδράσεων. Κόντρα σε λογικές περιχαράκωσης τύπου ΠΑΜΕ, όπου όποιος δεν είναι μαζί μας είναι απέναντι μας. Να παλέψει για την ταξική ενότητα των εργαζομένων, για ένα κίνημα με οριζόντιες δομές, με διαρκή συντονισμό με ανατρεπτικό περιεχόμενο.

Ζητούμενο, λοιπόν, είναι ένα μέτωπο Παιδείας– Εργασίας- Δημοκρατίας, ενός πολιτικού κινήματος που με όρους μαζικούς και συλλογικής δράσης θα παλέψει ενιαία για την απόκρουση και ανατροπή της επίθεσης της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, της ΕΕ, του κεφαλαίου και συνολικά του αστικού συνασπισμού εξουσίας, τόσο στο μέτωπο των κοινωνικόοικονομικών δικαιωμάτων όσο και σε αυτό των ελευθεριών. Το κίνημα απέδειξε ότι δεν είναι παντοδύναμοι, ότι μπορεί να ανατραπεί η επίθεσή τους, να μπει σε κρίση και να ανατραπεί και η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και κάθε επίδοξος διαχειριστής. Δεν μπορούν και δεν πρέπει να μας τρομοκρατήσουν. Θα βρίσκουν διαρκώς μπροστά τους το μαχόμενο εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα. Τα αίτια της εξέγερσης είναι εδώ και θα είναι ενεργά όσο η πολιτική τους λεηλατεί τα δικαιώματα της εργαζόμενης κοινωνικής πλειοψηφίας και στερεί τους παραγωγούς του κοινωνικού πλούτου από οποιοδήποτε δικαίωμα σε αυτόν.

Οι εργαζόμενοι και η νεολαία των οποίων τα δικαιώματα και οι ανάγκες πλήττονται από τις πολιτικές διεξόδου του κεφαλαίου από την κρίση, πρέπει να ορθώσουν το ανάστημά τους και να αναμετρηθούν με τις προκλήσεις της εποχής. Η πολιτική αυτή πρέπει να ανατραπεί μαζί με τις κυβερνήσεις που την προωθούν από τα κάτω και από τα αριστερά, για έναν κόσμο που η ζωή μας δεν θα καθορίζεται για μας χωρίς εμάς, αλλά θα την ορίζουμε μόνοι μας βασή των αναγκών και των θέλω μας!

για τη σχολη απαιτουμε:

 • ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ. ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΤΟΙΧΟΥΣ της ΣΧΟΛΗΣ
 • ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΟΛΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ, ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΚΛΕΙΔΙΩΝ ΤΩΝ ΑΙΘΟΥΣΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΦΟΙΤΗΤΩΝ
 • ΔΩΡΕΑΝ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ.
 • ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ  ΣΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ. ΝΑ ΜΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΜΕ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΟΥΜΕ.

Απαιτούμε:

 • να μην πληρωσουμε εμεις την κριση τους – διαγραφη του χρεους
 • ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.
 • ΕΞΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε. ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ. ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΕΧΑΕ.
 • ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ
 • δημοσια και δωρεαν εκπαιδευση για ολους, ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΒΑΘΜΙΔΕΣ. ΔΩΡΕΑΝ ΣΙΤΙΣΗ – ΣΤΕΓΑΣΗ – ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΑ – ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ.
 • ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΓΓΡΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΑΕΙ
 • ΕΝΙΑΙΟ ΠΤΥΧΙΟ, μΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΕ ΑΥΤΟ. ΠΤΥΧΙΟ ΧΩΡΙΣ ΕΙΔΙΚΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΠΑΣΕΙΣ, ΩΣ Η ΜΟΝΗ ΙΚΑΝΗ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΕΣΗ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΚΑΛΥΤΕΡΩΝ ΟΡΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΩΝ
 • ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
 • 1400 ΕΥΡΩ ΒΑΣΙΚΟ ΜΙΣΘΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. 6ΩΡΟ-30ΩΡΟ-5ΗΜΕΡΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.
 • ΠΛΗΡΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΡΦΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΩΤΗΣ ΣΧΕΣΗΣ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ Η ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ, ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ, ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ. ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΈΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.
 • ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΥΛΙΚΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ. ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ.
 • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ.
 • ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ MΕΣΩ ΓΕΝΙΚΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ.
 • ΚΑΜΙΑ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ – ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΣΥΛΟΥ. – ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.
 • ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ – ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ.
 • ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ.
 • ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΣΕ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ. ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΥΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ (ΠΧ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ).
 • ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ-ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΓΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ-ΙΔΒΕ-ΔΟΑΤΑΠ. ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ.
 • ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΟΔΗΓΙΑΣ 36/05
 • ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΣΙΟΥΦΑ, ΡΕΠΠΑ, ΠΕΤΡΑΛΙΑ. ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
 • ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ  ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΩΝ.

ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΣΕ :

 • Σύσταση ανοιχτής συντονιστικής επιτροπής υπεύθυνης για την υλοποίηση των αποφάσεων της γενικής συνέλευσης και υπόλογης σε αυτή
 • Συμμετοχή στην Γενικη Απεργία στις 5/5 με προσυγκέντρωση 10:00 στην Καμάρα σε συντονισμό με την πρωτοβουλία πρωτοβάθμιων σωματείων με κατεύθυνση προς το Εργατικό Κέντρο και κοίνη πορεία με τα υπόλοιπα απεργιακά μπλοκ.
 • Συντονισμό με συλλόγους και σωματεία που οι αποφάσεις τους κινούνται σε αντίστοιχη κατεύθυνση.
 • Μαζική παράσταση στην επόμενη συνέλευση τμήματος για τη διεκδίκηση των αιτημάτων της συνέλευσης
 • Κατάληψη της σχολής Τρίτη-Τετάρτη 4/5-5/5
 • Συμμετοχή σε κινητοποιήσεις που τυχόν καλεστούν εως την επόμενη γενική συνέλευση και το περιεχόμενό τους συμφωνεί με αυτό της απόφασης του συλλόγου.
 • Επόμενη Γενική Συνέλευση την Δευτέρα 10/5 στις 14:00 στην Α11
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: